Rebecca

Telefonslött. Hej jag heter kalle, nu är jag död.

Kategori: Tankar

image15
http://iggstromming.blogg.se

18

Kategori: Tankar

Vuxenlivet väntar på den som är lite sen, jag tänker kanske inte ens komma dit. Det beror på vad den tänker innebära. Fast jag tänker låta den innebära precis det jag ser som riktig mogenhet: öppenhet, acceptans och barnslig nyfikenhet.

Vissa förknippar vuxenhet med tråkighet. Jag tänker aldrig bli tråkig, aldrig heller sådär riktigt rolig bara för rolighetens skull. Nej, mittemellan. Lugn.

Lugn såhär i juletider och så resten av livet. Låta juletiderna bli en tid av reflektion.

Du vet när du ser dig själv i spegeln med den där blicken som inte tillhör dig, du vet det där utseendet som förr var så självklart men som nu ter sig främmande; vilket är samma känsla som av ett ord eller ett namn du nämnt så många gånger att dess uppbyggnad blir så obestridlig att den i princip saknar grund och egenvärde; du vet, du vet när verkligheten för en stund vacklar till och grunden smulas sönder och trycket lättar och du glömmer att du varken kan flyga eller hålla dig ovan vattenytan.

Att ompröva. Att lita till. Att sova. Att slänga all tidigare känd rationalitet och se, om kanske logiken kan te sig annorlunda idag?


Och åsikter är endast konsekvenser av känslor och erfarenhet. Låt oss inte binda oss för mycket vid dem, se istället julens budskap blandat med födelsedagens budskap;

för mig är de nämligen desamma:


Varje gång det föds ett nytt barn föds jesus igen. Guds barn är även en del av gud. Så är vi, fastän många, en enda.

Liksom en cell inhyser all vår arvsmassa
och arvsmassan hela kroppen
Innehåller också droppen hela havet
och hela havet droppen

Solsken.

Kategori: Tankar

Om vi inte är någonting, vad är vi då?