Rebecca

aah

Kategori: Tankar

Ordet är mitt ja jävlar. Så fan är det mitt men just nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra av det. Förvirrat. Läs det föregående inlägget istället, just nu är jag mest förvirrad och dum och dumdrisig och korkad så jag ska inte skriva mer.

Andrea, du betyder verkligen något. Ledsen om jag gjort nån besviken ikväll jag vet inte. Nu borde jag sova och åka till dalarna imorrn, hoppas det blir mys annars får jag åka tillbaka till vardan sen. Puss och gonatt och sånt mys och spy inte för mycket.
 Kram.

Åh vilka myschiga schmaskiga beehn.

Kategori: Tankar

Jag satte mig i hängstolen, och så plötsligt föll den ner. Poletten liksom, pang. Nåja, inte för att det var riktigt så det var, men föll gjorde den ju. Och såhär i efterhand kan jag ljuga om att jag blev full med insikter eller nåt sånt, det enda jag egentligen fick var en nedfallen mysstol från himlen eller något sånt romantiskt. Sanningen är helt enkelt den att jag fick lite ont i baken eller nej för jag har ju en mjuk matta under.

Var leder detta?

En lögn. Det finns många slags lögner och det finns många svar på lögner och egentligen finns det nog ingenting i den här världen som inte någonstans grundar sig lite på någon lögn. Eller kanske kärleken eller något sådant vackert som en vacker människa skulle ha sagt.

Jag behöver hud ändå är jag fruktansvärt rädd för hud. Jag skulle vilja lukta någons armveck, där Grenouille hävdar att människan luktar som mest människa, men vågar inte. Det är därför jag är så kittlig och öm, så aggressiv men undanhållen. Hud är ju så varm och mysig, elastisk och jämn och kanske gulbrun som min kanske inte det. Jag gillar att känna att jag betyder något, att min hud är pyttelite till förfogande men ändå inte alls för den är ju min egen ägodel. Ingen kan äga mig; det skulle bara kännas dumt och i brist på självrespekt och sånt och det är ju inte direkt något att sträva efter. Nej. Den är min och jag ska försvara den med mitt liv samtidigt som den sakta tynar bort och samtidigt som jag innerligt tror på den äkta romantiken långt långt inne där nånstans under all tjock hud som omsorgsfullt skyddar den.


Renegade. Långhårsminnen. Höst och mörker.

Ett dagboksinlägg om romantiken.

Kategori: Tankar

Oj, shit. Nu höll jag på att skriva ett seriöst och allvarligt inlägg om kärleken. Så roligt ska vi naturligtvis inte ha det; det får bli till en annan dag det.

Mitt rum är min residens, har jag sagt det förut? Och mitt fönster är min glugg, min lillamy-glugg och ingen når mig där om de inte ringer eller kommer upp hit men det händer sällan så det gör inget. Jag sitter på en kudde där men det där fönsterlåset, den där vita mojängen känns ändå i baken men det gör inte heller något för när det är bortdomnat känns det ändå inte.

Det finns en björk utanför fönstret. Den björken var liten när jag var liten och den är ungdomsstor nu. Dess grenar spirar nyfiket men inte barnsligt ovetande utan tonårsvärldsvant ändå trevande. Jag tror vi är själsfränder, eviga kompanjoner. Min haku.

Fem minuter, nu fyra, mat då. Mat fyller likaså musik likaså ensamhet och mashmallows - det går ner liksom. Det ger en överhängande känsla av att ha allt ändå sakna något litet men det bryr man sig inte om för man kan ju alltid blogga om det.

Bloggen är den nya psykoterapin, jag lovar. Och imorgon ska jag ha prov, men först ska jag äta. Det luktar strömming men jag tror inte att det är det för det åt vi ju häromdan.
 
'Cause the chase is all you know. Yes the chase is all I know. What else is there?

Joggingbanan.

Kategori: Tankar

Björnbär. Sura och små eller plafsiga och vattniga eller något mittemellan och söta och bra. Jag gillar björnbär, och vindruvor är det inte heller något fel på förstås.

Vad det hade med saken att göra har jag ingen aning om. Vad själva saken är, det vet jag inte heller men jag vet att jag har mycket som pushar och pågår och rullar just nu. Som det uttrycks i Diva: "I ditt huvud finns världens minsta joggingbana. Det är en liten dåre där. Han springer runt och runt."

Och precis så är det. En dåre, så att säga, en liten galen frenetisk manisk kines som inte har vett att stanna. Som är i ett sådant chocktillstånd hela tiden att han inte så enkelt övertalas till att sakta ner, att lägga sig på marken och få en dusch med kallt vatten över sig. Då skulle han dö, och det vills ju inte. Jag vill fortsätta rulla, springa  gå och reflektera men är det nödväntigt att göra allt på samma gång? Att ha alla inbankade livsglosor i huvudet jämt utan avbrott. Att alltid tänka på morgondagen och den efter som om den vore NUET. Att glömma bort det som verkligen är NU och göra det till DÅ.

Jag vet inte hur man egentligen gör för att sakta ner men jag börjar så smått. Jag börjar så smått praktisera och jag börjar så smått förstå; det handlar ju förstås en del om prioritering vilket är livsviktigt. Kan man inte konsten är man utdömd till allting; att alltid säga "ja". Jag gillar "ja", det ligget något öppet och inbjudande i JA. Ett NEJ är så definitivt men inte nödvändigtvis negativt utan mest hälsosamt och beundransvärt. Det som inte är beundransvärt är ett NJA ett KANSKE. Det som jag bygger mig på.


Eller så återgår jag till mina björnbär. Jag börjar få ont i magen nu, jag har ätit lite för många.

Krita, kaninpäls, kaffe.

Kategori: Tankar

Krassligt låter det, knarrigt. Denna krita har blivit utsliten av för många dagars hårt användande i ett klassrum, eller ännu värre, i ett barns lekrum där de behandlar den stackars kritan som ett djur ovärt minsta omtanke. Trött och ovärdigt drar den sjukligt vita kritan en av sina sista andetag mot tavlan med färgen i opposition och kallt platt skikt. Det hörs att dessa två inte riktigt hyser någon kamratlig kollegekänsla för varandra, endast uttröttade hälsningsfraser och dovt mummel och knirr yttrar sig mellan dem. En dyster relation, ett dystert ljud, som skär i öronen av ren empati. 

Soft, skulle de säga. Soft som i engelska, deras böljande gröna fält och de där förskräckliga heltäckningsmattorna de envisas med. Det här är en annan mjukhet, en äkta mjukhet men ändå död – den var levande innan den skjöts ihjäl förstås men nu är den död. Ändå sitter lystern kvar och man känner den utan att se, det skinande som de många hårstråna tillsammans bildar. Lite tufsigt och barnhårsaktigt, skapar en ung och nyfödd känsla, ger ett levande intryck. Lite hår fastnar i handen på mig när jag först lägger hela handflatan på pälsen med spretande fingrar, för att sedan dra dem inåt och lite uppåt. Gnuggar jag stråna försvinner de. De är bara luft, imaginär mjukhet men egentligen bara syre, koldioxid, kväve och lite ädelgaser. 

Det är något här som luktar skarpt. Lite sött för jag märker att någon lagt i bitar av socker, eller kanske sötningsmedel, som vill in i min hjärna och mixtra med behov och beroende. Jag känner redan, som en psykologisk klassiskt betingad effekt, hur jag blir piggare av endast luften i närheten av nybryggt kaffe. Den är rik. Den fyller alla delar av näsans analyseringscenter och den når in i min minsta cell, den trevar inte utan går med starka och säkra steg varän den behagar. Doften är tjock i moln som inte syns. Den är genomträngande och ogenomtränglig. Den behagar men motbjuder efter en för lång stund av närvaro, då kaffekicken nedtonats och övergått i lätt huvudvärk. Skarphet sticker ju som bekant, kniven är ju också skarp och den kan göra mycket ont i fel slags rörelse. Samma sak med denna doft när det bryggts för starkt och mognat för länge. Jag går härifrån nu.


(för den som undrar vad tusan detta ska betyda så var det en läxa i Litterär Gestaltning)

Ni behöver inte läsa allt det här

Kategori: Tankar

Jag är ingen vanlig simpel människa med tydliga motiv, mål och intentioner: Jag är komplex. Otydlig och spretande som en åttitalsfrilla åt massa olika håll. Finns liksom ingen väg att gå eftersom jag har en fot på alla stigarna. Vilken är den bästa? Var ska man gå? Vart går de andra? Velig som jag är, vet jag knappt vilken glass jag ska välja i affären.

Ni kanske trodde att jag var empatisk fantastisk god fin smarrig. Det tror jag också från och till, rätt så ofta men stundtals trampas det ner av andra inre impulser. Jag är rätt obra också. Jag har sidor jag inte ens själv riktigt vet om för jag tror att mitt överjag döljer detet och att mitt jag har rätt svårt att välja mellan dem. Men stark moral i överjaget är nog inte särskilt god egentligen (det här är psykologiA-snack) för jag tänker mig mest den som en halvgammal dam/tant full av plikter och pliktskyldighet och utan något riktigt liv.Tittar på klockan jämt. Går i kyrkan mest för att hon tror att det kommer nån slags belöning bara hon plågar sig tillräckligt i detta livet, plågar sig med allt hon måste göra - en riktig martyr. Tror att lyckan finns i noga genomlästa dagstidningar, en stram knut i håret och "så får man inte säga". En Märta i "En ö i havet".

Nåja, missuppfatta mig inte. Jag är inte denna märta men jag tror att jag har henne lite i mig, jag tror att det är något jag har lärt mig som härstammar från en tidigare stark och mäktig Märta; plugghästen från mellanstadiet, sräpupplockaren, tvångstankar, stenbocken som alltid ska följa moral och regler. En del av mig är denna rätt så pinsamma men samhällsmedevtna människa. En mindre och mindre del tack och lov. Jag har äntligen börjat besegra Märta, ty psyket är ju dynamiskt.

Komplexitet mellan detta och det där som är bra på riktigt och det där som kanske inte alls är bra. Jag vill berätta att jag är självisk, avundsjuk, velig, hungrig alltid ständigt efter mer. Oförmögen att njuta ibland stundtals. Och så stundtals kramar jag det där trädet, känner lycka och sådär men börjar genast tänka på att jag måste berätta det här. Hur det kommer att bli sen. (titta! titta! för några år SEN hade jag knappt vågat skriva SEN)

Komplexitet mellan att alltid längta efter mer. Efter tvåsamhet och efter lycka, men när jag väl är det på spåret minns jag hur jag faktiskt trivs. Trivs i att vara självständig och den jag är och allt det där, rädsla att ge sig in på något som betyder problem och lögner och glömska och självomedvetenhet.

Det jag egentligen söker är nog självmedvetenhet. Djuphet. Andlighet, något mer, alltid mer. Mening.

Ingen rast och ingen ro. Alltid överanalyserande och jag borde inte publicera sånt här på nätet tror jag men just nu bryr jag mig inte. Samtidigt som jag behöver hålla mycket för mig själv - och det gör jag ju för jag pratar sällan om sånt här - så behöver jag få ut det på sätt som andra kanske inte skulle tycka om. Även fast jag mest brukar bry mig om vad andra tycker om och inte tycker om ska jag inte göra det nu (fast det gör jag omedvetet i alla fall). Frigörelse yes.

Vet ni hur jobbigt det är att vara halvt medveten om sin omedvetenhet? Ha den på tungan? Det är därför jag måste skriva det här.


Nu kommer den där frasen när jag ska skriva "äh det var inget" och nedtona allt jag har skrivit så att det inte ska tolkas för starkt men det gjorde jag i rubriken istället.

streetsmart döing eller vadå ööh.

Kategori: Tankar

insnöad i ett litet förvisso mysigt hus det har varat länge nu den här snön, ja
visserligen har det varit sommar, nu höst med löven och det där
men snön är rätt så imaginär och psykisk -
snart anländer den även i fysisk form;

pressar ännu längre in i  tråkiga hörn
dammråttorna är de enda som kommer och går resten stannar
jag vill inte stanna
jag vill ställa mig upp se var jag
befinner mig och sedan gå därifrån med rak rygg  - ett hörn är ju så
konkret och hårt och jag söker just nu mjukhet ömhet och sånt ni har hört det tusen gånger förr

jag söker så mycket jag borde inte
göra det
jag borde promenera oplanerat flanera - flanör det ska jag bli en flanör ja, ja
utan liksom drömmar liksom tankar och mål
rätt dött va

det mesta som är smart är dött

jag vet inte om jag vill vara smart eller död.

Je veux m'évader

Kategori: Tankar

eller hur det nu sägs, stavas- i detta tillstånd är jag inte den bästa på språk, eller något annat för den delen heller. Bryta ihop, det kan jag. Vad hände? Ikväll? Massor ändå inget antar jag. Alla människor samlade i samma jävla park och jag höll på att stava med z. Jag är inte så medveten om vad jag gör men ändå lite. Lite, lite lite konstigt känns alltihopa nu - och jag vet att det kanske inte riktigt blir bättre eller jo visst. Allt blir bra. Kändes kul med klassen och sådär. Fint. Skumt.



Where did all the good people go? Ive been changing channels I don't see them on the TV-shows


Jag ser dem iofs överallt. Det känns mest bara som de inte tittar tillbaka. Eller jo vafan. Jag vet inte. Jag borde helt enkelt inte blogga nu bara, blir bara dumt.


Rädda mig lite och ta mig litegranna härifrån för ibland orkar jag inte vara här bland allt och alla och allt det vanliga ni vet och jag vet att man kan finna nytt i det vanliga och det här var en sådan kväll men rätt så omtumlande.

Jag vet inte var jag har mig själv längre, just nu. Antingen finns jag med mig överallt och övervakar allt jag gör eller så försvann jag vid födseln, jag vet inte riktigt. Jag kan ju säga att allt bara går fel men det gör det ju inte och jag kanske inte ska ljuga här ska jag? Så mycket har ju ändå gått min väg här i livet eller vad man ska säga. Så mycket jag nånsin velat, nånsin bett om.

When you get what you want but not what you need.

Mycket går min väg. Vad som nu är min väg, det finns säkert flera att välja på och än vet jag inte och nu kanske jag ska trampa upp en väg i högt gräs och sånt där eller kanske traska  vilse i en öde savann men jag vet inte riktigt om jag har riktigt lust. Jag vet inte om jag vill gå på asfaltsväg heller.




Jag vet helt enkelt inte och det enda jag egentligen borde göra nu är att gå och lägga mig och skicka ett sms till sara.

aah

Kategori: Tankar



Det är sol, kall upplysande gladgörande vårsol, som den första, den som alltid gläder mycket mer än den man har på sommaren när den är så varm och stickande i ögonen och svettig liksom. Den skiner igenom allt. Allt syns. Kanske. Äsch.

det blir bara flum av det här om jag fortsätter och det hinner jag inte för jag ska hämta en filt men annars skulle jag fett ha gjort det.

puss

Blandade tankar i trevligt kanske oläsligt potpurri.

Kategori: Tankar

Det pendlar. Ibland är man idol på tunnelbanan, ibland är allas småskymda blickar riktade åt liksom det där hållet man hade hoppats på. Ibland är man gud. Faktiskt oftare.

När jag tror att jag är vacker är jag vacker - tror jag i alla fall.

Förr gick man på tunnelbanan eller bussen tittade ner i golvet trodde att hatiska tankar och blickar alltid riktades mot en eftersom alla förstås såg igenom allt. Alla såg att man var genomskinlig dumdristig rädd, trodde man. Trodde jag. Om man inte ska generalisera, det ska man kanske, alla har kanske ändå känt så någon gång. Att säga "jag" för publiken så nära, att man blir rädd att de där gränserna ska brista.

Jag tror jag ska bli något. Jag vet. Jag är stenbock, stenhård karriärskvinna utan känslor och empati tydligen, mest taktisk och smart. Jojo, kanske. Ibland får jag den där känslan av att jag bara låtsas vara så himla sympatisk och djup. Under allt är jag skildavärldar-Rebecca, Scarlett O'Hara. Grym. Skoningslös.



Blandade tankar i trevligt kanske oläsligt potpurri.
Men meningen är ju inte läsandet kära fränder utan SKRIVandet. Att man får allting ur sig i en utandning innan sömnen liksom, så man slipper ligga vaken och grubbla vilket jag iofs kommer göra i alla fall.

Och även fast det är för skrivandets skull och inte läsandets så är det lite trist att inte så många kommenterar. (kommentera gärna alltså)

Godnatt.

ääh baahh ååh.

Kategori: Tankar

Häftigt att se en bild växa fram sådär. Ur intet anländer grådaskiga utslitna typer, tittar fram bakom och bredvid varandra i profil, närbild, distans. Perspektiv. Blyertskladd på handen.

Det svåra bara att framkalla. Att ropa på de kloka idéerna, inspirationen som ska sitta djur i bur och tittas över, är du tillräckligt bra för att förevigas i mitt ritblock? För det mesta inte. För det mesta numera hittar jag inte direkt några idéer överhuvudtaget och det resulterar mest i människor. Öden i rynkor, eller, "fina linjer" som de kallar det på burkar till sån där kräm de säljer på båten till typ halva priset jomenvisst du det går jag på.

Jag rädslas lite inför det där (samtidigt som jag förtränger det eftersom jag har rätt många mer närliggande problem). Den där glutenstretchiga flexibla bullhuden ska bli hängig, grå, slapp, utan stuns liksom. Gäddhäng. Armmuskler? Nej. Bara supercharmigt gäddhäng. Rynkor och tunn hud, ska stramas upp med krämer för att man ska verka tjugi år yngre? Nej tack, inte därför i alla fall. Det är vackert att vara gammal, visheten och allt det där och allt man förhoppningsvis har hittat på och gjort i sitt liv. Men huden. Jag vill ha huden. Jag behöver huden.


Man borde nypa sig i kinden lite oftare.

Hm.

Kategori: Tankar

Hm. Det verkar som om radbrytningen helt behagade försvinna.
Äsch.

som sticks

Kategori: Tankar

en imaginär inställning, förhoppning om att tretti situps och armhävningar om dagen skulle räcka då en avsky, avsmak ändå med ett uns substans av tvekan – finns känslan, eller är det frånvaron av det djupare klokare förnuftigare eller ibland är hatet det där lilla extra, höljet av glelé överst på köpetårta som man kanske eller äsch mat och filosofi skär sig litegranna en glans i ögonen, hittade nytt ansiktsuttryck idag i spegeln, det finns många tusen i olika vinklar, jag är allvarlig och vacker, avskalad, jag kan fortfarande se oskuldsfullhet i ögonvitan och i snärtig hudbarnrumpehy en irriterande rödaktig prick med ännu rödare centrum på en uppenbar placering, bjöd jag in den? jag bjöd in musiken, jag höjde volymenjag lever inte som förr jag är inte den jag var jo mer eller mindre kanske kanske inte det är det som räknas är det det som räknas som styrkersom sticks

Blow up, explodera nu och så puss på det.

Kategori: Tankar

Det enda som hjälper mot tankar är hud. Jag har för mycket tankar som säger åt mig att lämna saker, vilja saker, köpa argument och känna saker: Mindervärde. Mervärde. Komplex. Längtan.
Det enda som hjälper mot tankar är alltså hud och alltså behöver jag hud och jag har själv lite för lite hud. Det menas säkert att någon annans hud ska spela nån slags huvudroll. Jag vet inte om jag vill ha någon annan huvudaktör än jag själv, samtidigt som jag längtar, måste längta för jag behöver bota tankar.
Och det enda som hjälper mot tankar är alltså hud.


Jag tror att jag ska bli tjock.

litet jävla tangentbord

Kategori: Tankar

Det är tråkigt att sitta på biblioteket med världens minsta störigaste tangentbord och bara VÄNTA VÄNTÁ VÄNTA på något att göra för Maria behagade ju inte dyka upp. Missade tåget tyvärr. Men Vad göra?


Någon som vill leka med mig ikväll?
Tänkte ringa livet och fråga, men det känns lite läskigt, tänk om det säger NEJ. Eller om den säger JA men sedan blir det bara tråkigt och pinsam tystnad och man vill ju gärna komma bra överens med LIVET.

Nåja, överraska mig. Jag vill gärna umgås med en Ny ikväll. Eller någon gammal jag inte sett på länge och egentligen inte borde se. Ödesdigert, träffar som slutar i återförening eller ännu mer katastrof.

Nå. Vem vill?

Mormorssyndromet.

Kategori: Tankar

Mormorssyndromet. Fortfarande smyger det sig på, den där viljan att ursäkta sig själv för att på något sätt egentligen försöka visa sin kärlek och respekt men det blir fel, man nervärderar sig själv så grymt istället och det är verkligen inte attraktivt. Jag hatar det.



Jag tänker inte massera dina fötter.


--------------------------------------------------------


You don't know how good you are.
I don't know how good I am.

Hard bubble gum.

Kategori: Tankar

Ibland faller en allt plötsligt ur händerna. Man tror så mycket och jag hatar när jag väl har tillåtit mig att hoppas så rasar det. Kan jag inte få behålla lite lite mer?

Fast jag har underbara ting i livet som jag är tacksam för och blablabla. Men man önskar mer, visst gör man? Visst tröttnar man lite på allt man bara har och har och inte kan FÅ på nytt. Man vill återigen FÅ. TA.



fast egentligen vill jag bara sova. Jättetungt. Inte komma till skolan förrän på litterära gestaltningen, då kan man vara lite.


Jag är snorig.

Rätt ointressant men viktig. Dröm. Det finns så många.

Kategori: Tankar

Fyfan vilka jävla idioter. Kan man inte växa upp när man är sjutton år? Att fortfarande vara som en jävla mellanstadiemobbare. Fyfan. JAG SPOTTAR PÅ ER.


Jag mår bra. Jag sov inatt, jag drömde om ett flygplan. Vi satt i ett hangar och några skulle hem. Jag skulle inte med men jag skulle in i det gamla, ändå rätt stora propellerplanet och säga hejdå, men så körde de iväg och jag kunde inte få upp luckan så jag fick lov att åka med helt enkelt. Några satt i små ensäten, små korta kanoter nästan, utan tak eller något alls, under flygplanet, hängandes. Tre stycken, två bakom, en framför. Ben och armar hängde ut lite. Man hade en kamera så man såg dem moch vi blev lite oroliga när en var borta men hon kröp snart upp igen, det visade sig att hon vbara hade bljt sig ner och hämtat lite grön saft och kakor. Hursomhelst var vi tvugna att nödlanda, för såklart var det något fel på planet fast det var en sådan vacker himmel, men den var mycket stor och hotfull. Det var vinter och under oss en motorväg, E4an, på väg mot en rondell (rondell på motorvägen?) Planet försökte landa på motorvägen, jag hoppade ur. vilsnade runt lite runt vägen innan jag kom till planet där alla mådde bra.
Jag drömmer ofta om flygplan. Jag tror att jag har dött i en flygplansolycka. Förut när jag skulle styra ett flygplan i backen från tollare blev det totalkaos och vi hade inga bälten på oss.

Utsattheten. Faran som ändå är precis utanför ett skal av någon plast och metall. 

GR

Kategori: Tankar

Bokstäverna G och R verkar återkomma överallt; i det gröna gräset och den grå himmeln, i det ljudlösa ”grrr” som ljuder inombords men stoppas innan det förverkligas. Grådaskigt. Gränslöst. Granskning av det förunderliga grillväder som inte alls är. Grann sol greppar inte taget-

Uteblir.


---------------------------------------------------------------------------------------------------

I gotta start believing that you really love me, If you say so it's got to be so.

If you say so it gotta be so but you never said so.

Nu ett pipande ljud i mina öron.

Kategori: Tankar

Tystnad.

Det är halvskymning men små ljuspunkter sprider ut kallintensivpsykvårdsljus. Jag hör mina egna steg frasa i gruset på vägen, jag hör dem gå någonstans jag är inte säker på var men ändå vet jag. Jag minns ju. Jag minns lekar vid vatten och jag minns vemodiga godnattsånger, det är skymning och det är sent och jag minns mardrömmar, vättar och troll. Jag är rädd men ändå inte rädd, jag är exalterad för jag vet att ögonen finns därinne, djupt därinne. Inne i lövmassan skulle man kunna tro men egentligen inne i mina egna köttsliga dunkel. Där tittar ögonen, där svindlar tonerna på för ljusa nivåer för hörseln men ändå kännbara för nerver och känsel. Där framkallar märkliga varelser tryckpunkter på hela min kropp, där väcker de lusten till barndom och psykanfall. Och att helt tappa verklighetsupfattningen.
Jag ser en bäck. En vanlig bäck som porlar i stämmor av kanske C, E och A jag vet inte men låter gör det, det låter som när jag stod bakom en buske för att tillfresställa nödvändiga behov som helst görs ute i naturen – vitt, opersonligt poslin skrämmer medan varma buskblad välkomnar. Porlar gör det. Och det bjuder mig på vackra syner och associationer, de bjuds mig som på ett fat med ljusglimtar men också völvande mörker. Det är vatten. Detta förunderliga element? Möjligt att ta på, att röra och smeka men omöjligt att hålla kvar, omöjligt som lyckan och vinden och kärleken. Ändå inte luft, utan substans, fullständig om än saknandes små detaljer.
Jag ser något vackert. Jag har aldrig riktigt lärt mig det där; se men inte röra; jag måste vidröra. Jag måste känna och lukta och fyllas. Man kan nästan fyllas med doft, även flyktig sådan, men visioner är svårare att föreviga. Ser du vackert vill du fota det, men vad får du ut av vackra foton? Du kan ta fram dem och titta på dem och minnas, men du kan aldrig uppleva stunden igen, aldrig fullborda den. Aldrig gå in i det. Aldrig åter bada i det vackra vattnet så därför tar du chansen nu, för tänk, det här är den enda chansen du får om du tar den. Jag tar den. Jag ser ju vackert. Jag nöjer mig inte, förrän verket är fullbordat; jag måste få röra det. Jag måste få förstora det, förverkliga det, låta vattnet som rinner i rutor att också väta mina händer med sin märkliga substans. Jag måste få komma nära, utforska, fyllas, mättas, lukta, känna, smaka, lyssna. Jag måste få tillsätta konst eller frånta konst. Kan jag inte få måste jag förstöra. Varför låta naturens verk vara kvar för allmän beskådan? Ingen kommer ändå se det så som jag, ingen kommer ändå uppskatta denna helgedom. Jag njuter hellre av förstörelsens ytterst mänskliga och uppenbara kraft. Jag tar en kaka och smular den i min hand. När du ser ett fält med blommor, varför inte plocka dem och ställa dem i din egen vas när vanligt folk är dumt nog att bara gå förbi?
Jag ser den potentiella mardrömmen komma i lummigt mörker. Ögonen i mitt kött kommer snart skrämma mig om det inte mest är jag som skrämmer mig själv. Ensamhet. Vättar, troll hör till gågna tider men är ändå så angelägna och aktuella. Inget fascinerar så som en bok om livet förr, om häxor och mördare. Om mystik. Mystiken är ett djur som smyger sig på mig bakifrån, jag förbereder mig på morrande vargar och gående jesuskors. Tysta gigantiska balidjur. Egentligen är de största och tystaste de mest skrämmande ty det stora förväntas låta. När det överraskar dig bakifrån som Morran ungefär så vill du att det ska låta så du låter istället själv – eller du vill åtminstone men det kan du inte. Du kan inte skrika för det här är en dröm mitt i natten men i den yttersta verkligheten. Den verkliga mardrömmen består i att du inte ens vaken kan skrika eftersom du är rädd att väcka dina grannar, eftersom du hellre dör av att tyst ätas upp av ett enormt, jättelikt monster utan ett särskilt ont uttryck i ansiktet. Uttrycket är neutralt. Du är inte dess första byte idag. Du är en liten lort.

Nu ett evigt pipande ljud i mina öron.

And as my mind begins to spread it's wings

Kategori: Tankar


there's no stop in curiosoty!
I wanna turn the whole thing upside down!
I'll find the things they say just can't be found!

I don't want this feeling to go away.

Jag tränade friskissvettis idag med ylva och gamla tanter och andra i vår ålder. Det var jobbigt, jag kände mig nyttig och stolt. Och svettig och äcklig och röd i ansiktet, men det är liksom en liten bonus bara.

Please don't go away. Jag behöver något nu. Uppmärksamhet. Jag vill synas men ändå.


'Cause the chase is all you know
and she's stopped running months ago

And I always see where else I could be.




Inte säker på om det här med blogg är min grej. Allt sänds ut i multikulti och universum och ingenstans och ändå läses det kanske inte så mycket och jag vet inte alls. Men jag kan väl försöka. Risken är att det blir mer och mer att jag skriver för andra, och inte för mig själv. Prestationsångest, bort.


Avundsjuka. Jag kan bättre än det, det vet jag samtidigt som det är jävligt pinsamt att inte kunna erkänna att du är bra. För mig själv, för andra jag  vill vara bäst och jag hatar det. Jag var först med det här, håll dig på din kant. Usch vad elak och självisk jag är egentligen.. Bäst att hålla käften.

Rock for Moc

Kategori: Tankar

För Mocambique, ett fattigt land. Och jag köpte en och en halv tegelsten för tjugo kronor styck, för varje sten lade olika församlingar till en summa. Jag har nog bidragit till det där utbildningscentret i Mocambique med ungefär 700-800kronor, plus det där från biljetten och allt och allt var väldigt fint.

Det var en mångfaldsmässa i cirkustältet lördag kväll. Där var afrikaner med trummor, sydamerikaner med panflöjter och en kille med en sån där fiol man har i knät liksom, och en kvinna som sjöng jättevackert sådär samiskt ni vet. Mystiskt. Och en kör. Och det var jättevackert.

Och Sugarplum Fairy bemödade sig med att komma till festivalen i Finnåker (så litet att det itne ens är en håla) och spela klockan nio på morgonen. De var coola. Vissa låtar var lite enformiga men bandmedlemmarna var lite småhäftiga så det gjorde nog ingenting. Det var kul.

Och det var en liten redesignworkshop där man kunde sy om gamla kläder de hade lagt ut. Jag sydde om en gammal ylletröja till en väst med fastsydd skjortkrage. Dessutom hittade anja en supersnygg, brun tröja åt mig som jag sydde fast en blomma på och FICK. Jag skulle lätt ha betalat pengar för den hemma. jag är nöjd.
Sedan gick vi på modevisning. Hallå liksom. Jag är MODELL. Till Thomas DiLeva.

Och så var det stiftsgårdsdirro såklart. YEAH.
Och det var jättekallt. Och regnade. Men jag sov jättegott i anjas gamla mögliga men torra tält! Vi hade det mysigt, även om det känns lite skumt att jag liksom umgås med anjas stgvänner och tar dem liksom. Men de är mycket sjysstare än många 89or jag lärde känna på min konfirmation, fast det finns ju guldkorn förstås=)

Och det var mysigt ja tack!

Hur kom jag in på det här?

Kategori: Tankar

Det var idag när jag fått en ögonfrans lossnad från ögonlocken ni vet och fastnad på fingret och skulle blåsa och hoppas och önska och sånt - det var då jag kom på det.
Vad önska? Vad vill jag önska som jag inte kan ge mig själv?
Jag är delicate. En del av min egen. En jag, en Me. Vad behöver jag för att komplettera det? Ingenting naturligtvis. Och varför ska någon annan få Jag? Me, intimt och nära och vackert. Man är nära och vacker, behöver egentligen inget mer för att bli något nära, vackert, verkligt.
Eller någon. Någon gång jo. Men inte idag, idag är jag ouppnåelig och oemotståndlig med min nya snygga tröja. Den var gratis, det är inte jag.

Ändå blir jag aldrig nöjd. Det är nåt i släkten säkert eller vadå liksom. Man får väl nöja sig själv. Man borde lära sig att kisa sådär mot solen som mamma gör. Fast jag vet hur man gör när man stressar av, man ska bada med bubblor och sådär läsa en bok se en film sova. Men det blir liksom bara ytligt.

Hur kom jag in på det här?