Rebecca

Major Change

Kategori:

 
 
En revolutionerande känsla. Som fortsättningen på slutet på en fantastisk film; en subtil förändring men allt har förändrats. Hjärnan är plastisk - men inte bara erfarenheter förändrar. En enda liten tanke kan få nervcellerna att förändra sin fabrik. En liten tanke skulle kunna få till ett skifte, en förändring som inte bara är i metatankarna utan hands-on-neurovetenskaplig förändring. I dig. 
 
Om du många gånger i din ungdom suttit i en buss eller bil och lyssnat på REM och förlorat din tro - så kanske du kan hitta den igen.
 
Den här låten, som alltså är REM's "losing my religion" fast digitalt förändrad till dur, kan få dig att tro igen.
 
Vad jag tror på? 
 
Ett skifte i livets hela egenskaper från moll till dur. En major change. 
 

Vilket livs jävla jinx.

Kategori:

Undrar om. Jag fortfarande har det. Jag hoppas att jag fortfarande har det. Visste du att jag fortfarande har det? Jag har nog mina tonår kvar. De pulserar fortfarande i ådrorna även om idealismen av poetryslamkaraktär är inte bara borta utan bespottad. Tror inte jag kan skriva längre utan det. Det gav mina ord ett flow utan självdistans som inte visste att det fanns tusen andra som jag? Fanns det tusen andra som jag? Jag tror fortfarande på tonåringen som var här. Hon satt på sitt vindsrum och såg sig själv som en reflekterande och kreativ människa (med läskigt låg självrespekt, men det vet jag inte om hon visste).
 
Lyssnar på Damien Rice (haha) och saknar henne. Jag vet att utveckling måste ske. Men skulle inte världen bli... bättre? Skulle inte jag må bättre? 
 
...
går psykologprogrammet och har ingen jävla aning om vad jag håller på med. Vill stanna tiden när jag minns, när jag minns var jag var för säkert sex år sedan, på tunnelbanan när vi pratade om min obeslutsamhet gällande typ mat och så sa jag, beslutsamt, att när det skulle gälla stora saker i livet - som utbildning till exempel - då skulle jag veta vad jag skulle göra. 
 
Vilken jävla jinx. Vilket livs jävla jinx.
 
 
Vill stanna tiden. Dricka gudsnektar i min inre känsla, när jag fått den. Vill att tiden verkligen bara skulle stanna, så jag kunde fundera ut hur fan man gör. Hur fan man gör när man har varenda förutsättning för lycka.
 
Förlåt. (och jag bannar mig själv för att jag fortfarande missbrukar det ordet.)