Rebecca

.

Kategori: Tankar

Vafan liksom. Lite självrespekt tack... 

Kalla mig naiv.

Kategori: Tankar

Okay. This is fuckin creapin me out.
Allt är väl bara att skratta åt egentligen. Jag är bara så jäääävla trött...



Det är ett kapitel för sig, och här och där finns en sida från något blad. Det bladet flyger omkring någonstans, är ganska olikt andra blad. Jag vill tro att det finns olikheter, men ofta stöter jag på så många likheter att tron börjar falla... allt existerar, är det så? Dörrar öppnas och stängs. I något slags system. Någon pekar, något sker.

Att inte utesluta någonting.

Egentligen tror jag ganska mycket på extremiteter och inte det lagoma liv jag lever. Allt eller inget, vänster eller höger. Men jag vill aldrig välja sida
 - allt är sant - 
Det ser lättast ut att ligga mittemellan. Men bara så ni vet så står jag inte där... Jag står överallt. 
Ni tror att jag inte står någonstans, men jag står överallt.


Kalla mig naiv. 

nada

Kategori: Tankar

du gjorde så att jag får dålig hy i två veckor

dessutom skar jag mitt ringfinger på ditt könshår

 

och jag får inte ett sketet svar,

fast vad förlorar jag?

 

---

 

två nätter konstig morgon

buss från nyårsvägen,

vi hörs nån gång.

Stoltheten

Kategori: Tankar

Det var ju det där med stolthet. Varje gång jag gör någonting i stil med - "jag har ju ändå ingenting att förlora!" -

Säger jag fåndumt. Klart jag har något att förlora. Men nu har jag nog knappast någon kvar, den försvann i alla sms och alla kontakter jag har haft bara för att försöka bekräfta någonting. Jag har väl ändå aldrig haft något särskilt intresse i någon av de där personerna, ändå har jag varit så himla "PÅ". 

Nej... jag skiter faktiskt i varenda en av dem.

Jag hatar spelregler, det är därför jag inte följer dem. Tyvärr medför det ibland uteslutning, det skiter jag nog i.

För antagligen kommer jag att fortsätta med att göra jag-har-ju-ändå-inget-att-förlora-saker, det sitter i kroppen. Den darrar och sliter sig.

Nu ska jag inte bry mig om det där mer, bara lite lagom. Nu har jag något att se fram emot, att utvecklas emot. Jag skiter i vad fan jag har gjort innan, visst ångrar jag saker men är det någon idé? Nä.



JAG HAR JU FÖR FAN JOBB PÅ DISNEYLAND I PARIS. 

måste-plugga-mera-franska-nu.

Till kritikern

Kategori: Tankar

Det är du,

 

som genomskådar lager på lager

med ditt kritiska tänkande

tills du når stoppskylten och inte förstår

 

att du kan se igenom den också, (din cyniske jävel)

för att återvända till att gå runt runt runt

 

i cirkeln som i sig egentligen är sanningen

du trodde du sökte.

 

Stå på din egen sida

Kategori: Tankar

Jag är arg. Uppbruten. Ledsen.

Så nu förväntas det att jag ska veta? Nej, men det förväntas att jag ska orka. Orka antingen spela med eller säga ifrån, jag orkar ingetdera just idag.

Jag önskar att allt fick plats.


Det värsta är att jag börjar inse hur illa jag behandlar mig själv och andra ibland och hela tiden, det är grundläggande. Ett systematiskt fel. Jag måste in på molekylärnivå och dirigera, men jag är inte innesluten i kirurgins vackra konst.

Och att acceptera, att acceptera att inte vara den man borde vara. Jag är inte så medveten som jag borde vara. Jag är inte så medkänslig som jag borde vara. Borde vara. Borde vara.

Jag ser igenom, ser igenom beteende på beteende på beteende. Skulle vilja kunna kartlägga allt. Sätta namn och slå hål på myter. Men kanske är detta ödeläggande, om det hela grundar sig på en placeboeffekt?

Tankens kraft är total. Det gäller att inte använda den på motståndarens sida. Vem är egentligen denna motståndare, om inte du själv?

Trysil!

Kategori: Tankar

Inget behov av krydda, av salt eller e-ämnen, Trysil står för sig själv. Naturligt. En trästuga, en bastu, två våningssängar med små fönster uppe vid taket. Snön når ända upp, vi rymmer ut.

W5 to C4 and B2, mission completed.

Från taket kan man se stjärnorna.

Man kan också byta perspektiv i två timmar genom att inte nudda golvet. Vad ska man med golvet till när man har stolar? Och partymusik på plattan som Nathalie brände åt mig?


Det är naturligt att låta solen långsamt, långsamt färga kinderna med hjälp av reflektionen i snön på över en meter. Den glittrar när jag åker nerför en liten kulle på längdfärdsturen, håller upp armarna med stavarna i en segergest. En ägargest. Jag äger för en stund marken jag står på. Jag är utlånad till naturen som låter mig smeka den för ett tag med mina vallningsfria skidor, glider över den, glider rakt in i nästa sjok av syre. Höghöjdsträning. Vasaloppet nästa...

Inkapslad i plast på fötterna och med betydligt bredare skidor kan jag också få en vidare blick över hela fjällsystemet, milsvida omkring. Jag står kanske på toppen, kanske har jag precis hoppat på 1an, eller så är jag på väg tillbaka mot stugan på sidan med solnedgången. Högst upp, precis stigit av Hästen, knappliften (haha, knappliften ! ). Ser solen. Ser fjällen. Eller så åker jag så fort jag kan, nästan sittande, nerför 23an sjungandes på "Jorden är en råtta", för att sedan fortsätta ner i hoppbacken eller 15 (där jag råkade åka in i ett barn, btw). Jag vill hoppa. Känna känslan i magen av att kroppen tror att den är på väg uppåt, men så plötsligt går marken neråt och kroppen åker med. Det suger i magen, vilken känsla!

Jag är kung, är möjlig men overklig. Jag är i en dag att bli kär på, är med en av de människorna som känner mig bäst. En baddare på utförsåkning, måste jag säga. En riktig baddare.


Jag fick prova på en ny familj, jag trivdes mycket bra där. Jag måste säga tack! 
Tack så hur-mycket-som-helst. Den här sportlovsveckan har gjort mig gott!

Vi har så ont om tid.

Kategori: Tankar

NEJ NEJ NEJ. Ingen stress för mig, jag vill det inte. Jag blir stressad först när jag pratar med stressade människor för att jag känner att oj, jag borde nog också vara stressad? Så blir jag det och sprider budskapet vidare till andra oskuldsfulla, rena. Undrar var det verkligen börjar, stressen? Någon kom på fenomenet, nu kan alla skylla på det. Förskjuta sitt ansvar ytterligare en bit. Jag vet, jag gör det också. Det är svårt att orka med att inte vara stressad, men jag tror det går. 

Jag mår så dåligt när jag pratar med någon som är negativ till något jag i grunden är positiv till. Jag mår dåligt när någon låter något påverka denne för mycket; jag mår dåligt när jag inser att det är precis det jag själv gör när jag låter någon annans mående påverka mitt eget. Stå upp för dig själv. Jag ska försöka. Jag inser. 

Svårt att hålla reda bara.
Lätt att krympa. Lätt att vila i att inte vila.