Rebecca

Säj inte nä, säj jää!

Kategori: Tankar

För några dagar sedan tog jag ett beslut jag känner mig bekväm med, som gjorde att vintern kändes roligare att vara i istället för att bara ta sig igenom. Jag tror på detta. Det gäller att komma ihåg det när inspirationen tryter eller någon kommer med motförslag, motargument: jag tror på detta, då spelar ingenting annat någon roll. Att välja med hjärtat. Det är intressant, jag vet inte hur mycket jag egentligen har gjort det förut. Nu gjorde jag det. Säger hjärtat en annan sak idag än det sa igår? Vad är rent, vad är påverkat av krassa känslor och tankar, andra människor, påhittade yttre krav... vem säger vad, vad säger det, det säger en del. Men ja: livet är en lek. Gör det du känner för. Vissa säger: lev som om du skulle dö imorgon. Jag säger: lev som om du skulle leva för evigt. Vad skulle du göra först?
Nowhere man, the world is at your command!

Two of us

Kategori: Tankar

http://www.youtube.com/watch?v=2Ztr8j_-gD4

Det har hänt nu, det jag väntat på sen jag var bara en liten flicka. Jag har flera teckningar kvar. Kalle Anka och Kajsa ser varandra, och då spelar de inte någon roll att de tappar alla sina pengar, föder barn, bajsar och kissar - de märker ingenting för att kärleken har drabbat dem.

Jag har verkligen väntat på det här. Jag har lärt mig vänta. Har stålsatt mig och lärt mig att inte behöva: att vara ensam men sökande kan jag verkligen nu. Har jag hårdnat? Eller utvecklat nödvändiga egenskaper för ett förhållande, självständighet? Nästa utmaning. Och livet blir mer av ett äventyr när jag förstår att det inte handlar om att hitta nån. Det handlar om att vara med nån man älskar och utforska livet från nya vinklar.
Det har hänt nu. Och jag vet det är på riktigt. Jag kan det inte riktigt, har aldrig riktigt provat förut, men jag vet att oavsett vad hjärnspöken säger ibland är det precis den här utmaningen jag behöver. Att dela mig med någon. Att låta honom se mina sidor som jag inte visar. Det är stort för mig.
Jag får komplimanger varje dag, många gånger, det är svårt att ta och svårt att ge utan att härmas - men det är verkligt. Och jag känner mig vacker. För jag är tillsammans med den snyggaste människan jag känner.